VIKTEN AV ATT HINNA MED DIG SJÄLV


Mamma, den här texten är till dig. Till dig som multitaskar, till dig som inte räcker till, till dig som är vaken på nätterna, till dig som ger till alla andra, till dig som är trött, till dig som vill så mycket men inte hinner med och till dig som inte hittar tiden till dig själv.


Har du någon gång provat att analysera en av dina dagar från att du kliver upp till dess att du kliver upp igen nästa dag? Det har inte jag heller ;P Det går säkert att komma till andra slutsatser, men jag tror inte att någon småbarnsförälder har direkt lätt att hitta tid för sig själv varje dag. Att hinna med sig själv kan kännas som en lyxvara. Desto mer du stressar i vardagen med att hinna med allt och lite till desto mindre hinner du faktiskt med i längden.


Jag vill dela en av mina absolut bästa powerbreaks med dig. Denna har jag lyssnat till i över 5 års tid nu när jag känner att jag behöver en powerbreak. Den är inspelad av en av mina lärare på en yogautbildning på Hawaii som heter Rachel (den är på engelska). Den finns på Spotify så den är enkel att använda i princip när och var som om du har Spotify tillgängligt.


Detta är en bra start när det handlar om att gå från noll till att hitta en liten stund direkt på morgonen, innan läggdags, när barnen sover, på lunchrasten eller annan lucka som du kan hitta i din vardag.


Lyssna på Surrender här